4 okt. 2013

Vem är det som kikar fram?


Vem är det som kikar fram här då? Är det något farligt eller kanske bara någon som vill vara med och leka? Är det ett djur, en människa eller kanske något ur fantasin. Kanske är det en väldigt blyg figur, som man aldrig förr sett? Är ögonen glada, rädda, nyfikna eller ledsna?Infallsvinklarna kan vara hur många som helst, men idén går ut på att man utgår ifrån ett par ögon på ett papper. Ögonen kan vara sk skakögon som man limmar på, eller ögon som man ritat dit.

Vill man göra övningen i en klass kan man antingen kopiera upp papper som man ritat ögon på eller så ber man eleverna rita bara ögon på ett papper. Dessa papper samlar man sedan in och delar sedan slumpvis ut igen.

Sedan är det bara att låta barnen fantisera!

5 kommentarer:

 1. Blir så inspirerad varje gång jag kikar in. Hinner inte testa för jag har ju alltid så många stickningar och spinnprojekt på gång. Ändå roligt att kika runt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man behöver ju inte göra pysslet, det räcker väl att man blir inspirerad! :)

   Radera
 2. Gjorde detta med en åk 3 haromdagen. Mycket uppskattat, det blev både drakar, spöken och andra roliga figurer. Tack för en genialiskt enkel och bra idé. :D

  SvaraRadera
 3. Provade den här uppgiften i min trea idag, den blev väldigt uppskattad. Jag köpte rullögon och visade bilderna på din sida som inspiration. Nu sitter 29 färgglada galna bilder på väggen.
  Tack för en underbar inspirationssida!!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.