10 dec. 2013

Häftigt kuvert av papperscirklarDet här är ett annorlunda, men enkelt sätt att göra kuvert på.

Du behöver:

Mönstrade papper.
Sax och Lim

1. Klipp ut 4 cirklar ur pappret. Använd en skål, liten tallrik etc som mall om du inte har en passare. Kuvertet blir lika brett som cirkelns diameter.

2. Vik cirklarna på mitten:
3. Lägg ihop två av cirklarna så att de ligger vinkelrätt mot varandra. Fäst ihop de två översta pappershalvorna med lite lim där de överlappar varandra:


4. Gör på samma sätt med de övriga två cirklarna så att cirklarna överlappar varandra som på bilden. Vänd sedan på kuvertet och limma ihop på samma sätt på baksida, men lämna en flik öppen, så att man kan öppna och försluta kuvertet:
5 kommentarer:

 1. Hej! Du har så fantastiskt många roliga och användbara idéer! Jag blir nästan ledsen att mina barn är för stora för en del av det, men många saker kan man använda rakt av. Idag blev det ett presentkort som fick bo i ett sånt här kuvert. Tack!
  /Sara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så är det Sara. Mina egna barn börjar också bli för stora nu. Tidigare var barnen med på allt pyssel som gjordes, nu händer det då och då att den minsta är med och hjälper till.

   Kul att du gillade kuvertet!
   /git

   Radera
 2. Jag har aldrig kommenterat förut, men nu är det dags! Jag älskar dina idéer och sprider din bloggadress till alla mina kompisar med barn, inklusive till förskolepersonalen. Till jul nu har mina 3,5-åriga tvillingar fått göra både julgranshängen av smälta pärlor, ljuslyktor av barmatsburkar, pärlpolkagrisar och "Julkort med de minsta".
  Nu har jag också ett tips till dig, på en sockerborg jag hittade här: http://www.meekatt.com/2013/12/onskelistor-glassmaskiner-kristyr.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag uppskattar verkligen när mina läsare tar sig tid att kommentera! Tack!
   Tack också för tipset, det är en utvecklad variant av den jag har här på bloggen.

   God fortsättning!
   /g

   Radera
 3. alltid kul ... superfint blogg :)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.