9 apr. 2014

Mönster på papptallrik
När jag började rita på baksidan av en pappersassiett, var det inte meningen att det skulle bli något av det, men det var riktigt kul att använda sig av de former och mönster som fanns på tallriken för att göra mönster så jag kunde inte sluta. Jag kan tänka mig att det kan se häftigt ut med en hel rad med färgglada tallrikar på en vägg i en skola.

Jag ritade direkt med en svart tuschpenna (märkpenna avsedd för CD-skivor). Tittar du riktigt noga, ser du lite slarv och lite missar här och där, men det stör inte helheten. Sedan målade jag med dotterns tuschpennor.

Mönstret i mitten är ett Zentangelmönster. Du kan läsa mer om Zentangle här.
Såhär gör man mönstret:

Dra två linjer rakt över ytan. Detta kallar jag "en balk"

Dra sedan två linjer så att de korsar den första, men lyft pennan och "hoppa över" den första balken.
Fortsätt så och gör fler och fler balkar. Varje gång du kommer fram till en balk du ritat tidigare lyfter du pennan så att den balk du ritar hamnar "under" de balar du redan ritat.

För att få ytterligare effekt kan man göra balkarna smalare och smalare. Du kan också skugga lite med en blyertspenna precis där den underliggande balken möter den övre. Se den nedersta bilden.

Du behöver inte vara noga med att mäta, utan kör på känsla.

1 kommentar:

  1. Snyggt och säkert en stimulerande uppgift.
    Den tar jag med mig.tack

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.