23 juni 2014

Fjärilar av gamla tidningar


När min lillasyster renoverade sitt hus, hittade hon gamla tidningar i väggarna. Hon sparade några åt mig, för hon vet att jag gillar att pyssla med papper av olika slag. Det tog ganska lång tid innan pappren kom till användning, men till sist blev de fjärilar på en presentpåse!


Jag började med att göra en mall i vanligt papper. När jag var nöjd med formen använde jag mallen och ritade av den i tredubbelt tidningspapper. Sedan klippte jag ut fjärilarna och band ett tunt garn på mitten. Garnändarna som blev över, blev som antenner. Sedan limmade jag fast fjärilarna på presentpåsen. Jag drog bara en sträng lim i mitten av fjärilen, så att de skira vingarna kunde fladdra fritt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.