16 juni 2014

Somriga insektskortAv lite allt möjligt som blivit över från andra projekt pysslade jag ihop ett par somriga insektskort.

Mått och exakta instruktioner är inte lätt att ge när man tager vad man haver, men här är principen:

Röda kort, som blivit över från julkorten fick bli grunden.

Sedan klippte jag ut en rektangel som var 1 cm kortare och 1 cm smalare än kortet ur mönstrat papper. Rektangeln limmade jag på kortet.

Gräset är klippt på frihand ur papper med gröna nyanser och limmat längs nederkanten.

Själva skalbaggen är ett huvud och en kropp ur olika mönstrade papper. Rita upp formerna på baksidan av pappret och klipp sedan ut dem och limma dem på kortet.

Klipp smala remsor till antennerna. Längst ut fäste jag en liten cirkel på den ena skalbaggen och guldhjärtan på den andra.

Blommorna hittade jag på ett klippark, men här kan man använda stickers, utstansade blommor eller blommor man ritat själv.

Till sist limmade jag fast lite små klistermärken, skrev och ritade detaljer med svart penna.

2 kommentarer:

 1. Söta och enkla! Var köper du alla grejer? Älskar allt du gör, men kommer alla idéer från dig? <3<3<3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag köper material på alla möjliga ställen. Jag brukar passa på när jag hittar något fint även om jag inte vet exakt vad jag ska använda det till.

   Det du ser på Skapligt Enkelt har jag gjort, antingen tillsammans med mina barn eller mina elever. Några saker har andra gjort och skickat bilder till mig. Då står det vid bilden vem som gjort pysslet.

   Idéerna får jag ibland själv, ibland från böcker eller andra sidor på nätet, men jag försöker alltid göra något eget av det och inte ta någon annans beskrivning rätt upp och ner. Ibland blir det kombinationer av olika tips.

   Just de här korten fick jag idén till av ett ritat vykort med en insekt, men i stället för att rita klippte jag ut delarna.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.