20 nov. 2014

Jeanshjärtan


Jag hade lite avlagda jeans och fina band i gömmorna. Det fick bli grunden till de här julhjärtana.

Jag klippte två lika hjärtan ur jeans. Sedan sydde jag fast olika band, tyger och spetsar på hjärtana. Jag tyckte att det blev finast med små sicksack stygn, men det fungerade med raksöm längs kanten på banden också. För att banden skulle ligga på plats fäste jag dem med lite lim innan jag sydde.

 Sedan la jag ihop hjärtana med rätsidan utåt med ett dubbelvikt band som hängare, mellan lagren. Jag sydde en raksöm längs kanten, men lämnade en lucka öppen för att kunna stoppa hjärtat. Jag trimmade kanterna och klippte bort utstickande bandbitar innan jag började fylla:
 När jag fyllt hjärtat sydde jag ihop den sista biten.

2 kommentarer:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.