Jag köpte varm choklad på en pinne. Det var verkligen uppskattat, men DYRT. Snål som jag är testade jag att göra egna och det var hur enkelt som helst!
Ingredienser:
250g blockchoklad. (Jag använde bara mörk, men det kan man ju göra som man vill)
3/4 dl vispgrädde
1 tsk kaffesirap (går att ersätta med 1 tsk vanlig sirap, eller socker + vaniljsocker)
Jag värmde grädden + sirapen lite försiktigt i en gryta. Innan det började koka, tog jag bort det från värmen och bröt ner chokladen. Sedan rörde jag tills all choklad var smält.
Den smälta chokladen fördelade jag i hjärtformade is-formar, som jag smort med lite matolja.
Pinnarna är grillpinnar av bambu som jag klippte i lagom längder och stack ner i chokladen.
(Andra gången jag gjorde dessa väntade jag med pinnarna tills chokladen stelnat nästan helt. Det var lättare att få dem raka då)
Chokladen fick sedan stelna i kylskåp någon timme innan jag pudrade med kakao.
Vill du ge bort chokladpinnarna kan det se festligt ut att sätta dem på en knäckform och slå in dem i lite cellofan.
När det sedan är dags att dricka är det bara att hälla varm mjölk i en mugg, stoppa i pinnen och röra runt tills chokladen löst sig. Mums!!
Chokladpinnarna förvaras bäst i kylskåp, då de lätt blir mjuka annars.

Åh så bra tips.. tack för det!
SvaraRaderaSuperbra tips! Måste prova..��
SvaraRaderaDet tycker jag att du ska!
Radera