2 nov. 2014

Varm choklad på pinne


Jag köpte varm choklad på en pinne. Det var verkligen uppskattat, men DYRT. Snål som jag är testade jag att göra egna och det var hur enkelt som helst!

Ingredienser:
250g blockchoklad. (Jag använde bara mörk, men det kan man ju göra som man vill)
3/4 dl vispgrädde
1 tsk kaffesirap (går att ersätta med 1 tsk vanlig sirap, eller socker + vaniljsocker)

Jag värmde grädden + sirapen lite försiktigt i en gryta. Innan det började koka, tog jag bort det från värmen och bröt ner chokladen. Sedan rörde jag tills all choklad var smält.

Den smälta chokladen fördelade jag i hjärtformade is-formar, som jag smort med lite matolja.

Pinnarna är grillpinnar av bambu som jag klippte i lagom längder och stack ner i chokladen.
(Andra gången jag gjorde dessa väntade jag med pinnarna tills chokladen stelnat nästan helt. Det var lättare att få dem raka då)

Chokladen fick sedan stelna i kylskåp någon timme innan jag pudrade med kakao.

Vill du ge bort chokladpinnarna kan det se festligt ut att sätta dem på en knäckform och slå in dem i lite cellofan.

När det sedan är dags att dricka är det bara att hälla varm mjölk i en mugg, stoppa i pinnen och röra runt tills chokladen löst sig. Mums!!

Chokladpinnarna förvaras bäst i kylskåp, då de lätt blir mjuka annars.

3 kommentarer: