22 feb. 2015

Stickade och tovade hjärtan


Det här är ett kul och enkelt sätt att skapa fina saker av ull. Man börjar med att sticka formen med ullgarn. Jag använde ullgarnet Tove, som lämpar sig bra att tova, men även andra obehandlade ullgarn går bra. Man stickar ganska löst, så ta ett par nummer större stickor än vad som anges till garnet du använder.

Såhär stickar du hjärtat:

Lägg upp 20 m
Sticka rätstickning i 14 varv
Maska av 9 m
Sticka rätstickning över de kvarvarande 11m i ca 14 varv eller tills båda halvorna är lika stora. Vik "hjärtat" på mitten och mät.


Sedan ska hjärtana in i tvättmaskinen. Jag slängde med dem i en 60 graders-maskin. När man plockar ut dem drar man i dem så att de får en mer hjärtlik form:


Det vänstra hjärtat provade jag att klippa för att få bra form. Det gick alldeles utmärkt.

Sedan är det bara att sy efter eget huvud. Jag sydde ett hjärta med langettstygn och ett med förstygn längs kanten, men man kan ju göra mer avancerade broderier om man vill det! Jag använde ullgarnet Ulrika, när jag sydde kanterna.

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera