1 mars 2015

Sötaste gängetIbland när jag pysslar är det som att jag lär känna figurerna. De här små vännerna är ett sådant exempel. De liksom kom till liv, och hade det inte varit något annan hemma kanske jag hade börjat leka med dem... i alla fall. Det här behöver du:

Äggkartong
Vit färg (jag använde vanlig vit vattenfärg, sk temperablock)
Röd kartong
Orange kartong
Fjädrar (om man vill)
Lim, sax och svart penna.

1. Börja med att klippa ut mittpinnarna ur en äggkartong. Måla dessa vita och låt dem torka:


2. Klipp ut kam och "haklapp" ur röd kartong. Kammen är som ett avlångt hjärta och haklappen som en droppe. På bilden kan du se hur man steg för steg kan göra ett hjärta. Man kan också använda en punsch som gör ett hjärta.3. Klipp ut en näbb ur det orange pappret. Vik en bit papper dubbelt och klipp som en spets:


4. Limma sedan fast delarna på kroppen. Vik hjärtat och limma fast den nedre delen mot toppen på kroppen. Rita ögon med en svart penna. Om du vill kan du limma fast fjädrar baktill. Jag provade att göra lite fötter till mina också, men med det kan du ju göra som du vill.2 kommentarer:

  1. Så söta. Jag är precis som du, vill också börja leka :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag brukar inte ha så mycket av mitt pyssel framme - speciellt inte det som jag gjort själv. Det var annorlunda när barnen pysslade saker. Men de här kompisarna fick stå framme hela påsken - tyckte de var rätt coola. :)

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.