26 juli 2015

Pyssel jorden runt...

Nu ska jag avslöja ett av mina små nöjen.

Jag använder google translate för att hitta pysselinspiration. Jag skriver in ord som "pyssel", "hantverk", "barn", "förskola" och översätter sedan till olika språk. Orden jag får fram söker jag på i google och får fram massor av bilder av hur pyssel och hantverk kan se ut i olika länder.

Definitionen av orden är lite olika i olika länder, precis som det är här. "Pyssel" är för en del pussel och labyrinter, medan man kallar allt man skapar för "hantverk", eller tvärt om. Det som brukar komma närmast det jag är ute efter är det engelska ordet "crafts" i kombination med "kindergarten" eller "school".

Det är riktigt spännande att se hur man skapar tillsammans med barn i olika länder. Här är några exempel:

Thailand

Klicka på bilden, så kommer du till bildens ursprungssida.
Klicka på texten, så kommer du till sökningen.

2 kommentarer:

  1. Men åh vad roligt att få se, barns skaparglädje har inga gränser.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det kul! Jag tycker att det är speciellt kul hur helt olika stilar blandas med saker, som man känner igen så väl.

      Radera