23 aug. 2015

KrympplastKrympplast var ett helt nytt material för mig, men jag blev helt fast med en gång. Det kommer nog fler beskrivningar på hur man kan använda krympplast, men första gången handlade det mest om att bekanta sig med materialet och testa sig fram.

Krympplast är ark av plast, med en blank och en matt sida. Man målar och ritar på den matta sidan. Sedan klipper man ut det man ritat och stoppar in det i ugnen. På någon minut drar plasten ihop sig och blir mindre, hårdare och tjockare.

Det första jag funderade på var vilken slags pennor som fungerade bäst, så jag gjorde ett litet test:


Det visade sig att alla dessa pennor fungerade utmärkt! Det enda man behöver tänka på är att vissa pennor, typ filtspetspennor färgar av sig på varandra. Allra bäst fungerade färgpennorna som ser ut som vanliga blyertspennor.

Om man vill ha text på sin figur måste man skriva spegelvänt,
för att det ska bli rätt från den blanka framsidan.
Jag ritade en blomma på plasten. Sedan klippte jag ut den och gjorde ett hål med hålslaget i ena kronbladet. Blomman la jag sedan på ett bakplåtspapper och skjutsade in i 160 grader i ugnen. (Kolla vilken temperatur som gäller just den krympplast du använder.)


Väl i ugnen kommer plasten att böja sig uppåt. Det ska vara så, även om det ser ut som att allt går åt skogen. Plasten rätar sedan ut sig igen. Det tar bara någon minut, så passa din figur hela tiden.


Klar!

Den krympplast jag använde mig av kommer från Creativ Company.

2 kommentarer:

  1. Jag har gjort nyckelringar av krympplast. Gjorde då precis som på blomman dvs gjorde ett hål med hålslaget. Ett tips - om man vill ha även baksidan blank, kan man lacka med till exempel Marwin medium efter den varit i ugnen. Det blir jättebra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset! Det ska jag prova nästa gång!

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.