5 okt. 2015

Reflexer till klass 6 på Diö skola"Vi har använt oss av så mycket från Skapligt Enkelt. Men något som var extra mycket omtyckt var Zentangle. Först gjorde alla elever hjärtan som på bloggen. Vid en aktivitet en eftermiddag med föräldrar och elever gjorde hela klass 5 en stor Zentangle på tavlan - barn och föräldrar tillsammans. Det var väldigt uppskattat av elever och inte minst av föräldrarna. Så bra att man kan skapa utan att något är fel. Många tyckte i början att det var svårt just för att inget var fel, det fanns inga givna ramar. Men när de väl hittade sin inspiration blev det underbart.

En annan uppskattad uppgift var remskonsten. Inte heller där fanns några ramar mer än att skapa med remsor. Eleverna älskade det och var så stolta över sitt arbete. Från första stund de började till det kom upp på väggen var alla elever positiva och alla tyckte om uppgiften vare sig de har lätt eller svårt med inlärning i skolan. Här spelade det ingen roll. Alla kände att de kunde och hade lika stor betydelse i grupperna de arbetade i.

Vi använder hemsidan jättemycket och eleverna älskar uppgifterna. Det är lätt att förstå och i stort sett alla elever klarar av uppgifterna. De är inte för svåra och inspirerar alltid."


Klass 6 Diö, Älmhults kommun

Remskonst
Zentangle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar