10 jan. 2016

Födelsedagstårta

Födelsedagstårta till klassrumsväggen, pyssel.
I vårt klassrum har vi en stor födelsedagstårta på väggen. Under tårtan sitter en hel rad med tårtljus - ett för varje barn i klassen. När det är födelsedag hamnar man längst upp på tårtan.

När jag gjorde tårtan tog jag ett stort vitt papper och vek det på mitten. Sedan ritade jag en halv tårta mot vikningen, så att den skulle bli symmetrisk. Jag ritade tunt med blyertspenna. Sedan klippte jag ut tårtan.

Jag skissade sedan upp tårtans dekorationer med blyerts innan jag fyllde i med svart penna. Det är bara att fantisera på. Vissa delar färglade jag med färgpenna, andra med tuschpennor. Körsbären är klistermärken. Naturligtvis kan man göra allt detta tillsammans i klassen eller barngruppen, men jag valde att göra det själv eftersom det skulle bli en överraskning.

Födelsedagstårta till klassrumsväggen, pyssel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.