28 feb. 2016

Häftiga insekter

Häftiga insekter av återvunnet material.

Lite lagom läskiga, väldigt personliga och riktigt roliga är de här fantasifulla insekterna. Det behöver inte ens vara insekter, det skulle lika väl kunna vara fiskar, aliens eller bara fantasifigurer. Materialet är smått och gott som jag hittade i gömmorna - kartongbitar, garn, petflaskor, presentpapper...

Så här gjorde jag:
Jag började med att klippa ut kropparna ur tjockt, stabilt papper. Formen spelar inte så stor roll, men gör dem inte för små. Mina är ca 15 cm långa.

På kropparna limmade jag bitar av mönstrat papper. Jag använde scrapbookingpapper, men presentpapper eller bilder ur tidningar fungerar lika bra.

Med en tjock, spetsig nål gjorde jag sedan 10 hål längs kanterna. Sen trädde jag garn på nålen och sydde mellan hålen. Jag började och slutade med att tejpa fast garnänden på baksidan. Ett flerfärgat garn ger fina effekter och på den röda kroppen använde jag silvertråd.

Sen var det dags att limma fast ögon, ben, vingar etc. Ben och ögon gjorde jag av papper. Vingarna klippte jag ut ur petflaskor (den mjuka modellen) och målade med nagellack. På den här insekten limmade jag vingarna på baksidan. 
Den här filuren fick antenner, tänder och en liten gadd av papper. Vingarna klippte jag ut som en hel bit ur petflaskan. Sedan fäste jag dem mitt på kroppen genom att sy en garnbit upp runt och ner igen. På baksidan knöt jag ihop garnet. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.