17 apr. 2016

Blommor av papptallrikar

Det här är inte det första pysslet med papperstallrikar och jag kan nog lova att det inte är det sista. Det finns ju så mycket kul man kan göra!

Blomma av papptallrik

Till de här glada blommorna behöver du:
Papptallrikar
Färgade papper
Vattenfärg (vanliga temperapuckar eller färg på flaska)
Pennor
Lim
Sax

Börja med att måla kanten på papptallriken. Måla med två olika färger - t ex en ljusare och en mörkare. Måla först med den ena färgen från kanten och in en bit mot mitten. Måla sedan med den andra färgen längs ytterkanten.

Klipp hack längs tallrikens kant. Använd vecken på tallriken som riktmärken för att få hacken jämt fördelade. Mindre barn kan man hjälpa genom att rita streck att klippa efter.

Klipp sedan hörnen snett på varje flik som bildas, så att det blir kronblad. Klipper man rakt får man spetsiga kronblad, klipper man runt, blir de runda.

Klipp ut en cirkel ur det färgade pappret. Använd en skål eller liten tallrik som mall för att få den rund. Limma fast cirkeln mitt på tallriken. Rita lite prickar för att markera frön.


Klipp ut en insekt ur färgat papper - en liten fjäril, en nyckelpiga eller en humla. Jag tycker att det är kul om barnen själv får designa sin insekt, men det kan man ju göra som man vill.


Elevernas blommor blev så mycket mer fantasifulla än mina...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.