28 aug. 2016

Chiliknappar


Chokladkakor med chili och salt


Gillar du choklad och chili kommer du att älska de här små godbitarna. Dessutom blir de lätt ett samtalsämne - kan man baka med Sambalk Oelek?

30 - 40 Chiliknappar                ugn: 175 grader

100g smör eller margarin (rumsvarmt)
1 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
3 msk kakao
2 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Sambal Oelek efter smak -  1/4 - 1/2 tsk
Flingsalt eller salt från kvarn.



1. Vispa ihop smör, socker och sirap.

2. Blanda kakao, mjöl och bakpulver i en skål.

3. Häll mjölblandningen i smörblandningen tillsammans med Sambal Oelek.
Rör ihop snabbt till en jämn deg. Tillsätt lite mer mjöl om det behövs.

4. Rulla ut degen till en rulle. Skär rullen i "knappar"




5. Lägg "knapparna" på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till dem lite. Strö över lite flingsalt eller kvarnsalt.

6. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter. Kakorna är fortfarande mjuka när du tar ut dem, men stelnar när de svalnar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar