22 jan. 2017

Hemkokt tapetklister

Koka tapetklister själv

När vi skulle göra ett papier-maché projekt i skolan insåg jag att det inte längre fanns i de affärer jag brukat köpa det i. Visst, jag kunde beställa eller köra en bit, men jag ville ju ha det NU. Jag googlade och hittade lite olika recept på hemgjort tapetklister. Efter att ha provat mig fram och tillbaka kom jag fram till att det här receptet är det som passade vårt projekt bäst. Dessutom är det nästintill gratis och helt giftfritt.

8 dl vatten
1 dl strösocker
2 - 2,5 msk potatismjöl (beroende på hur tjockt tapetklister man vill ha)

Häll nästan allt (spara en dl ungefär) vattnet i en gryta tillsammans med strösockret. Låt koka upp och rör tills sockret löst sig. Blanda potatismjölet med resten av vattnet. Ta grytan från plattan och rör i potatismjölsblandningen direkt.


Klistret höll sig ungefär en vecka i rumstemperatur innan det började lukta lite skumt.


Såhär fint blev resultatet:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.