13 aug. 2017

Diamanter!


Diamanter med vattenfärg

Att måla med vattenfärg är inte alltid så lätt och man behöver träna innan man behärskar tekniken. De är diamanterna är ett bra sätt att träna på just detta.

Vill man bara träna på att måla, kan man kopiera upp bilder med diamanter. Man kan lägga ritpapper i de flesta av dagens kopiatorer

Men att rita själva diamanten är också ganska kul och en bra övning. Såhär gör man (måtten kan man naturligtvis anpassa enligt hur man själv vill ha det, men det är bra att ha att utgå ifrån):1. Rita en linje som är 12 cm lång. Sätt markeringar var tredje centimeter.
2. Från den mittersta markeringen - dra en linje vinkelrätt. Ca 10 cm är lagom.
3. Dra linjer från markeringarna och kanterna så att de möts i en punkt.
4. Du har nu fyra fält. Sätt en prick rakt över mitten på första fältet, 3 cm upp. Gör lika på övriga fält.


5. Använd prickarna för att rita toppen på diamanten.
6. Avsluta med att använda markeringarna för att rita trianglar som på bilden.

Nu är det dags att måla!
(Kanske behöver man träna på att måla med en pensel. En övning kan vara att bara göra långa linjer med penseln så att man lär sig att använda spetsen)

7. Ta färg på penseln. Måla längs kanterna på varje fält. (Det kan vara lättare att ta ett fält i taget i stället för att som jag göra fyra fält på en gång...)
8. Skölj sedan penseln, så att du bara har vatten på den. Använd penseln för att lösa upp färgen och tona ut den mot mitten. Arbeta en liten bit i taget mot mitten. Låt mitten förbli vit.

Tips: Klipp ut diamanterna och limma dem på svart bakgrund.

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.