6 aug. 2017

"Kanvas" av tidningspapper


Kanvas av tidningspapper

Att få måla på en riktig kanvas känns lyxigt. Det här är en budgetvariant som både är kul att göra och att måla på.

Grunden är en pizzakartong. Pizzakartongen är klädd med tidningspapper som doppats i tapetklister och sedan lagts på pizzakartongen.

Jag använde ett hemkokt tapetklister. Receptet finns här.

Om du inte har några pizzakartonger kan du använda andra lådor. Lock från skokartonger eller kopieringspapper kan jag tänka mig fungerar bra. Man kan också skära av större kartonger, så att de får önskad höjd.

1. Börja med att tejpa ihop pizzakartongen så att den inte öppnar sig. Använd paperstejp/frystejp.

2. Blanda till tapetklistret.

3. Riv till bitar av tidningspapper. Jag tyckte att det var snyggast med papper med mycket text, så jag valde ut dessa. Bitarnas storlek kan variera, men ett riktmärke kan vara att de ska vara som en handflata.

4. Doppa tidningspappret i tapetklistret. Dra av överflödigt lim. Lägg tidningspappersbiten på pizzakartongen och släta ut den så mycket det går. Lägg på bitar så att det täcker hela framsidan och går runt kanterna. Kontrollera så att alla bitarna fått lim på sig.5. Låt pappret torka helt innan du börjar måla. Jag använde vattenfärger till att måla de större ytorna. Kanterna målade jag med en svamp med vattenfärg. I efterhand fyllde jag i konturerna med svart penna. Till sist la jag till glitterlim. Glitter är alltid bra!1 kommentar:

  1. Mycket läcker ide, ska nog ge mig på att testa det. Behöver lite tavlor i arbetsrummet. :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.