27 aug. 2017

Skattkista


Skattkista av äggkartong

En äggkartong kan lätt förvandlas till en skattkista!


Börja med att ta bort etiketter etc, så att du har en yta att måla på. Måla sedan hela kartongen med vattenfärg. Äggkartong suger åt sig färg, så mycket färg på penseln behövs. Ju noggrannare man är, desto bättre blir slutresultatet!
Låt sedan äggkartongen torka. Under tiden kan man förbereda dekorationer.

Jag hade inget silverpapper, så jag limmade aluminiumfolie på ett ritpapper. Detta använde jag sedan för att klippa ut silverdetaljerna. Annat som man kan använda är paljetter, pärlor, stickers, godispapper, knappar... man tager vad man haver!


Jag klädde insidan av kartongen med aluminiumfolie. I locket satte jag först lim på hela ytan, sedan tryckte jag dit folien. Till sist klippte jag bort utstickande kanter. I botten fick jag limma fast en liten bit i taget. Vill man inte ha folie på insidan kan man t ex måla eller limma fast tyg.

Sedan är det bara att ge sig ut på skattjakt!

1 kommentar:

 1. Hej Helena!

  Vilka roliga pyssel du har för både vuxna och barn!

  Jag tänkte bara tipsa om en adventsljusstake jag gjorde, du kanske vill testa eller har några tips på hur man kan göra den ännu snyggare �� Om du mailar lägger jag gärna in dina tips i inlägget �� sofie@royaldesign.se kan du använda :)

  http://royaldesignmagazine.se/2017/11/16/gor-din-egen-adventsljusstake-del-1-glasskalar/

  Hoppas du har en bra dag och tack för inspirerande läsning!
  /Sofie

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.