10 feb. 2018

Ugglor av lera

För att göra de här ugglorna behöver du lera. Antingen kan du använda trolldeg. Här finns ett recept, eller så köper du färdig lera. Jag har använt en vit lera som jag köpte på Flying Tiger. Den var riktigt trevlig att jobba med!

Börja med att kavla ut leran till en platta som är några millimeter tjock. Använd sedan ett glas eller något annat runt som utstickare och ta ut cirklar ur leran.

Jag använde sedan en kork till en penna för att göra "magmönstret", men man kan använd i princip vad som helst för att skapa mönster.Vik sedan in sidorna på cirkeln mot mitten som på bilden. Tryck till försiktigt .

Till sist viker du ner överdelen mot mitten. Det blir ugglans huvud. Forma till tofsarna på huvudet med fingrarna. Även här använde jag en pennkork för att göra ögonen. Näbben formade jag med en pennspets.

Låt leran torka och måla sedan. Jag använde vanliga vattenfärger (täckfärg).


Ugglor av lera - pyssel
Idén till de här ugglorna hittade jag på den här sidan.

1 kommentar:

  1. Hur lång tid behöver leran för att torka? Ska den in i ugnen?

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.